spela-kortspel
Search
roliga sällskapsspel vuxna

Hitta bästa sällskapsspel för vuxna – 33 tips på roliga sällskapsspel!

Att spela brädspel är inte bara något som barn och ungdomar sysslar med. Idag är det många som eftersöker sällskapsspel för fester såväl som för hemmakvällar med familj och vänner. Vi har en ny generation med spel som erbjuder engagerande berättelser, intrikata strategier och unika funktioner som kan fängsla vuxna i timmar.

Idag är sällskapsspel vuxna kan njuta av så mycket mer än TP eller Alfapet. På spelakortspel.se ska vi se närmre på några av de bästa brädspelen som är både utmanande och underhållande för vuxna.

33 roliga sällskapsspel för vuxna:

 1. Ticket to Ride

Detta populära brädspel utmanar spelare att bygga järnvägar i olika regioner som USA, Europa och Asien. Med enkla regler men djup strategi är Ticket to Ride tillgängligt för nybörjare men ändå lockande för veteranspelare. Välj en variant som passar dig och de du vill spela med bäst.

Här kan du se hur du spelar Ticket to Ride, New York varianten:

 1. Helt Hysteriskt!

Det här är ett sällskapsspel vuxna kan skratta sig friska av. Spelet kommer att tvinga de som deltar till olika dialekter. Det kan vara så att du ska bryta på finska och så ska spelare som hör dig försöka lista ut orden du säger.

Det går att spela detta spel från 12 år så det kan också fungera som ett bra val för roliga sällskapsspel vuxna kan spela med ungdomar som annars inte kan se någon anledning till att stanna hemma en fredagkväll.

 1. Catan

Numera kallas detta spel rätt och slätt för Catan. Tidigare var det Settlers of Catan vilket beskriver handlingen i det. Här ska du med strategi bygga en bosättning för att få in poäng. Detta kräver planering och god förståelse för hur du handlar. Ett Catan spel kan pågå väldigt länge. Perfekt för en helg på landstället!

Catan
Spela en klassisk omgång av Catan!
 1. Pandemic

Ett passande ämne kan vi tycka i kölvattnet av Covid 19. Det här är ett sällskapsspel för vuxna och ungdomar med temat pandemi. Tillsammans får ni skapa ett team som bekämpar sjukdom. Det hela går ut på att stoppa spridningen av 4 sjukdomar. Dessa sprids i spelet över hela världen. Ni måste samarbeta och tänka strategiskt för att lyckas.

Detta är det bästa sällskapsspel vuxna som gillar att tänka tillsammans kan välja. Testa det och spela med vänner, familj och äldre barn!

 1. Smart 10

Det här är ett brädspel för vuxna som har vunnit priser. Här ska du svara rätt på frågor för att vinna. Du måste väga risk mot din kunskap. Det går snabbt och spelare får hela tiden möjlighet att svara på frågor. Kul för er som tycker om att tänka till och mäta er allmänbildning samt hjärnstyrka.

 1. Codenames

Vi kan kalla det för Kodnamn, men i butiken så går detta spel under det engelska namnet Codenames. Det här är en form av ordspel där två lag täclar mot varandra. Det hela går ut på att försöka ta kontakt med en agent. Vägledning ges av en spionmästare och spelet kräver att deltagare tänker kreativt. Det blir roligt och spännande.

 1. Carcassonne

För dig som tycker om spel med brickor som Mahjong eller Domino så kan detta kännas som en kul variant. Här ska du rita och placera brickor som föreställer städer, vägar och ängar. Landskapet växer med varje bricka som läggs till. Målet är att samla in så många poäng som möjligt.

 1. Rackare

Om det ska vara ett kortspel som känns kul och spännande så kan Rackare vara ett bra val. Det här är den svenska varianten av Cards Against Humanity. Du ska få till tokiga meningar. Om du lyckas så är du en Rackare. Det här är ett bra sällskapsspel för vuxna för festen. Går fint ihop med fördrink, mellandrink och efterdrink.

 1. Absolut överens

I detta sällskapsspel ska ni vara överens för att vinna. Detta sker genom att ni svarar på frågor som är uppenbara och svaren ska vara desamma. Det kan låta enkelt men det blir snart snårigt och himla kul. Ett av de bästa sällskapsspel vuxna kan ge sig på!

Här är ett gäng som spelar Absolut Överens:

 1. 7 Underverk

Om ni gillar att utveckla samhällen och strukturer så är detta ett spel att testa. Det ska skapas samhällen med en militär överhöghet. Det finns gott om strategier för att vinna så det är bara att kasta sig in i spelet och ge järnet.

 1. När då då?

Här har vi ett spel vuxna som har varit med ett tag kan gilla. Om du till exempel kan komma fram till om tuggummit TOY var aktuellt före Ingmar Stenmarks första världscupsseger så har du en god chans i detta spel.

Det är inte så att du måste kunna tala om exakt när Lill-Babs började sjunga eller när Lill Lindfors släppte kjolen i Eurovision. Det räcker att du har koll på hur händelser relaterar till varandra och när ungefär något hände för att det ska gå vägen.

 1. Brainstorm

Om det ska vara ett roligt sällskapsspel så är detta ett bra val. Bland de bästa roliga sällskapsspel som finns så platsar Brainstorm in på prispallen. Det ställs konstiga frågor och varje fråga har 10 gömda svar. Det gäller att komma på så många svar som bara möjligt under en minuts tid. Det kan bli hur galet som helst och en massa skratt. Ni spelar i lag och barn från 12 år kan vara med.

 1. Dominion

Här ska du köpa bättre kort med de kort du har. Målet är att samla in så många poäng som möjligt. Den som har flest vinner. Temat är medeltiden och du kommer att få tänka till ordentligt för att lyckas. Spännande och stämningsfullt.

 1. Mer eller mindre

Här ska du uppskatta olika saker. Är det mer eller mindre? Det är aldrig ett exakt rätt svar som vinner. Utan det är den som kommer närmast som vinner. Spelet passar för upp till 8 spelare och det krävs minst 3 stycken för att spela. Det tar cirka en halvtimme att spela en omgång.

 1. Hint

Det här var ett spel som blev mycket populärt år 2015. HINT är det roliga sällskapsspel vuxna som tycker om charader älskar. Det är bara att dra igång för att få nynna, rita och spela charader. Det här är ju perfekt för en kväll med vänner som du litar på. Det tar cirka en timme att spela en omgång och ni ska vara minst 4 personer för att spela.

 1. Betrayal at the House on the Hill

Det här är ett sällskapsspel på engelska som kan vara kul om ni känner er bekväma med det språket. Det går ut på att du bygger ett spökhus, rum för rum. Det kan hända olika saker och därmed blir varje runda unik. Detta är ett spännande sällskapsspel.

 1. Lika par leka bäst

Här är det par och inte barn som ska leka och det blir en massa intressanta samtalsämnen. Kanske ett bra val för en fest där det kommer att dyka upp folk som ni inte känner så väl. Lagen får klura ut svar samtidigt och de som svarar på samma sätt flest gånger vinner.

 1. Cards Against Humanity

Om ni vill testa något riktigt spännande så är detta ett spel vuxna kan rekommenderas. Det kan beskrivas som ett spel för festen för folk som inte är de trevligaste. Fast det är ni ju. Men här går det att bete sig lite mindre trevligt, hemskt rent ut sagt. Detta är ett spel du ska spela med dina bästa vänner som klarar lite mer än artiga fraser.

 1. Azul

Här får du testa livet som hantverkare. Du ska dekorerar väggarna i det kungliga palatset men detta är inte så enkelt som du kan tro. Det krävs både estetik och strategi. Spelet är estetiskt tilltalande och lite ovanligt. Det kan vara ett bra spel för vuxna som vill uppleva något nytt och tankvärt.

 1. Hållbara Hushållet

Det här är sällskapsspelet för vuxna som bryr sig om miljön. Här ska vi förstås få ner utsläppen av koldioxidutsläppen. Det finns flera svårighetsnivåer och det gäller att samarbeta för att lyckas. Hybris? Det är klart men samtidigt är det riktigt roligt. Tänk till och njut av att försöka rädda världen!

Så spelar du Hållbara hushållet:

 1. Vem vet mest?

Det här är ett spel som bygger på TV-programmet med samma namn. Det tillhör roliga spel för vuxna som tycker om att visa vad de kan. Är du en besserwisser så är detta för dig. Frågorna är varierade så är det är inte så att du måste vara expert på varje ämne. Lite koll på kändisar, sport och geografi är att rekommendera för att du ska lyckas med spelet.

 1. Terraforming Mars

Det här är ett kul spel där du som spelare kommer att representerar företag som jobbar för att terraforma planeten Mars. Detta sker som en form av tävling. Spelet har en massa kort och möjliga kombinationer.

 1. Nåt ska bort

I detta spel för vuxna så får du 5 val. 4 av dessa val hör samman. Du måste plocka bort ett av valen. Det kan komma följdfrågor och så kan det bli dueller runt bordet. Du måste tänka snabbt för att vinna.

Om du var bra på Brasses djurlåda så är detta sällskapsspelet för dig!

 1. EXIT

Detta är bästa sällskapsspel vuxna år 2018. Det håller i sig som ett bra val för dig som är intresserad av Escape Rooms. Det här är samma sak fast som brädspel. Det gäller att lösa pussel och gåtor av olika slag. Spelet har olika svårighetsgrader så att ni kan hitta rätt nivå för de som är med och spelar.

Intressant att notera är att detta faktiskt fungerar som sällskapsspel för 1 person. Som mest kan ni vara 4 personer runt brädan.

 1. På Spåret

Det här är ytterligare ett roligt sällskapsspel med TV-tema. Nu får du vara med och gissa. Du spelar i ett lag och med bilder och andra ledtrådar så kommer ni fram till rätta svaret. En omgång tar cirka en timmes tid att spela.

 1. Bezzerwizzer

Du vet bäst, alltid. Då är detta spelet för dig. Här ska du ha allmänbildning och så får du tänka till. Du kan nämligen försvåra läget för dina opponenter genom att välja kategorierna som de gillar bäst. Du kan också agera som en besservisser och svara på frågor som andra inte kan svaret på.

 1. Sequence

Här har vi ett spel som kombinerar poker och fem i rad! För att vinna ska du spela med taktik och även har lite tur. Timing är också en del av spelet. Spela många gånger om tills du blir så skicklig att du känner i maggropen vad du bör göra.

Såhär spelar du Sequence:

 1. Den som skrattar förlorar

Om du är på jakt efter roliga sällskapsspel vuxna kan skratta gott åt är detta ett bra val. Du har säkert sätt utmaningen på Youtube. Den som skrattar åt ett skämt eller ordvits först kommer att förlora. Det kan vara trevliga skämt såväl som sådant som kräver att barnen har gått och lagt sig.

 1. Lista Rätt

Det här är ett spel som kräver att du listar topp 5 inom olika ämnen. Har du rätt så vinner du poäng. Det kan till exempel vara att lista vilka fem länder som är de största till ytan sett. Det krävs lite allmänbildning för att lyckas.

 1. 50 Clues

Detta är ytterligare ett Escape Room spel som ingår i en triologi. Du ska använda dig av ledtrådar och gåtor samt koder för att ta dig vidare. Det krävs någon form av smartphone för att kunna spela spelet i ordning.

 1. Fake News

Skapa Fake News så att det knakar. Det gäller att få till bästa rubriken. Den ska vara trovärdig men så falsk som bara möjligt. Det blir otroligt kul. Mycket roligare än ordinarie fake news!

 1. Antikrundan

Vad kan den vasen vara värd? Om du älskar programmet som tar dig med på auktion så är detta ett bra brädspel för vuxna. Detta är ett sällskapsspel många spelare kommer att uppskatta helt enkelt för att det erbjuder möjligheten att buda på föremål. Den som har samlat på sig mest när spelet är över har vunnit.

 1. Vuxenpoäng

Det här är ett spel med frågor som avslöjar saker som vi normalt sett inte talar med vem som helst om. För vissa är detta hur gammal du är egentligen medan andra kan behöva lite mer intima frågor för att det ska börja kännas lite svettigt. Med detta sällskapsspel kan vuxna lära känna varandra bättre.

Spela kortspel online

No data was found