spela-kortspel
Search
blackjack försäkring

Vad är försäkring i Blackjack?

I Blackjack är en försäkring en sidosatsning som spelare kan göra när dealerns uppkort är ett ess. Syftet med försäkringssatsningen är att skydda spelarens hand mot möjligheten att dealern har en Blackjack vilket är en hand som består av ett ess och ett 10-poängskort (10, knekt, dam eller kung), vilket resulterar i en totalt 21 poäng.

Så här fungerar det:

När dealerns uppkort (kortet som syns på bordet) är ett ess så kommer casinot att erbjuda spelarna chansen att ta försäkring innan de kontrollerar dealerns hålkort för en Blackjack.
Försäkringssatsningen motsvarar hälften av spelarens ursprungliga insats. Till exempel, om en spelare initialt satsade $10 så skulle försäkringsinsatsen vara $5.

Om dealern har en blackjack så betalar försäkringssatsningen 2:1. Detta innebär att om en spelare har tagit försäkring så skulle de förlora sin ursprungliga insats eftersom dealern har Blackjack, men de skulle vinna försäkringsinsatsen. I det här fallet skulle 2:1-utbetalningen på försäkringssatsningen på 5 $ vara 10 $ vilket i praktiken täcker den ursprungliga insatsen på 10 $. Det är en break-even situation för spelaren.

Om dealern inte har blackjack förlorar spelaren försäkringsinsatsen och spelet fortsätter som vanligt.

Ur ett strategiskt perspektiv anses försäkring i allmänhet vara en dålig insats om du inte räknar kort och vet att kortleken är rik på 10-poängskort. Detta beror på att under normala förhållanden består mindre än en tredjedel av kortleken av 10-poängskort. Således, oftare än inte, kommer dealern inte att ha en blackjack, och spelaren skulle förlora försäkringsinsatsen.

Spela kortspel online