spela-kortspel
Search
Patience

Vilket kortspel är Patience?

Patience betyder tålamod på engelska och det är ett annat namn för spelet Harpan eller Solitaire. Du kanske har använt detta namn på svengelska. Om du har kallat Harpan för passiens så har du i grund och botten sagt det engelska namnet. Det här namnet antyder förstås att man måste ha lite tålamod för att ta sig igenom ett spel.

Olika versioner av Patience

Nu är det viktigt att vara medveten om att det finns olika versioner av Patience. Det kommer du att märka om du surfar in på en gratis kortspelssajt där man har fokus på detta spel. Det gäller att vara medveten om de regler som gäller för att lyckas med Patience. Det räcker inte med hur mycket tålamod som helst!

Kan du spela Patience hemma?

Det går bra att spela Patience hemma vid köksbordet. Du behöver ju bara en kortlek och det krävs inga motspelare. Faktum är att just Patience är utan andra spelare med i leken. Spelet finns även för dator och mobil. Gratis appar och gratis spel direkt i din webbläsare kan vara bra val om du vill spela Patience hemma.

Tänk på att utländska spelsajter som har Patience inte alltid är gratis. Om det blir spel om pengar så måste du kolla vilken spellicens som sajten har. Om den är inom EU betalar du ingen skatt på dina vinster. Men om det är en sajt från Indien eller kanske USA så ska du skatta 30% på vinster över 100 kronor även om det var vinster från ett spel som Solitaire.

 

Spela kortspel online