spela-kortspel
Search
Krypterat spel

Krypterat spel – Så spelar du Krypterat!

Om du inte känner för att spela ett 500 kortspel med medspelare eller kanske ett Harpan spel ensam så kan ett Krypterat spel vara rätt lösning för dig! Det här är ett kortspel som är enkelt att lära sig och som kan passa alla som är läskunniga.

Icke-läskunniga kan förstås också ha kul för leken går ju ut på att läsa en krypterad text där bokstäver har kastats omkring för att försöka höra vad det ska vara. Det kanske står något i stil med Tjåki kitts el vilket då ska bli Tråkigt spel när du lyssnar på vad du säger.

Om du vill ha coola spel för mer kul på din iPhone kan du kika här för att få tillgång till en riktigt bra tjänst för hetaste spelen för mobilen!

Vad är ett Krypterat spel?

När vi talar om ett Krypterat spel som sällskapsspel så handlar det om ett kortspel som går ut på att läsa en krypterad text och förstå vad det står. Det finns flera kategorier i spelet så att du får lite ledtråd om område och de är:

 1. Party
 2. Aktuellt
 3. Dirty

Så spelar du:

 1. Ni börjar med att dela upp er i lag eller så spelar varje person för sig
 2. Ni bestämmer hur många krypterade kort som ska lösas för att det ska bli vinst
 3. Spelet börjar med person eller lag som börjar och då vänds timglaset
 4. Tills timglaset har runnit ut är det bara att plocka kort och försöka tyda vad det står på dem
 5. Den person eller det lag som är först med att nå målet om antal lösta kort har vunnit!

 

Det fina med korten i Krypterat spel på svenska är att du har lösningen på baksidan av kortet. Det betyder att alla medspelare ser vad det ska stå och då blir det ännu roligare. Fast små barn och vuxna analfabeter kan alltså ha kul för det låter väldigt roligt när personen försöker läsa det krypterade. Men ämnet dirty kanske inte är så lämpligt för barn. Detta får du avgöra för det finns inte gränser såsom åldergränser på film för detta spel!

katt
Katten kan också bli intresserad när ni drar igång med en livlig omgång Krypterat!

Det går ju även att lägga till effekter och till exempel bestämma att den krypterade texten ska läsas med hög röst. Eller så kanske ni kör ett Krypterat spel på svenska där orden ska läsas på svengelska.

Här är en tjej som viskar korten i Krypterat:

Att viska som tjejen gör i filmen kanske blir lite skumt men tänkt dig att alla runt bordet gör detta. Det blir vansinnigt kul till sist!

Spelfabrik Krypterat spel – Den enda källan just nu

Om du vill köpa spelet Krypterat så är det ett Spelfabrik Krypterat spel som gäller, det finns här. Priset ligger normalt sett på omkring 500 kronor men ibland får du rabatt och då kan det bli flera hundralappar billigare.

Om du inte vill köpa spelet så kan du ju vara kreativ och själv skriva kort med krypterade meningar. Det är inte så svårt och då kan du ju köra helt egna kategorier. När vi ser på omdömen av Krypterat så framgår det ofta att folk gärna hade sett fler genrer som:

 • Djur
 • Musik
 • Kändisar
 • Film
 • Godis
 • Mat

Spel som liknar Krypterat

Om du av någon anledning är trött på ditt Krypterat spel men känner för något som liknar detta så finns det flera fina spel att välja från.

Hint

Hint

Här ska ni gissa vad som förmedlas genom att rita, nynna och annat galet kul! 599 Kronor

Besök butik här

Smart10

Detta är ett frågespel för barn och vuxna med flera svar till varje fråga. Hur många svar kan ni hitta? 279 Kronor

Besök butik här

Vem i rummet…

Vad vet ni om varandra? Med detta spel får ni reda på en massa saker med mycket humor och spänning! 219 Kronor

Besök butik här

Spela kortspel online