spela-kortspel
Search
kungen patiens

Var kan du spela Kungen patiens gratis? 5 snabba sajter

Har du lust att spela den gamla versionen av Kungen patiens? Om den inte finns på din dator så är det inga problem. Har du bara en webbläsare, och det får vi ju anta om du läser detta, så kan du snabbt surfa in på en bra gratis Kungen solitaire sida.

5 bra sajter med gratis Kungen patiens:

  1. https://patiens.eu/kungen/
  2. https://freecell.xyz/kungen/
  3. https://www.123patiens.se/spela-patiens-kungen.html
  4. https://www.solitaireparadise.com/sv/spel/patiens-kungen.html
  5. https://www.gratisspela.se/spel/kungen/

Vad är Kungen patiens?

Kungen patiens är den version som brukar finnas med Windows. Om du inte längre har tillgång till spelet så kan det bero på att du använder en ny version av Windows eller kanske ett annat operativsystem. Men du kan alltså använda listan här ovan för att få snabb och gratis Kungen patiens så inga problem.

Vad är skillnaden mellan Kungen patiens och andra versioner?

Kung Patiens som också kallas för King Albert Solitaire, uppkallad efter kung Albert av Belgien, är ett traditionellt solitaire-kortspel som har funnits i många år. Liksom många klassiska patiensspel har det en uppsättning regler och spel som skiljer det från andra varianter.

Med tiden har många patiensspel utvecklats som erbjuder ett brett utbud av spelupplevelser, funktioner och variationer i regler. Skillnaden mellan den gamla King Albert Solitaire och nyare versioner av solitaire (eller nya solitaire-spel i allmänhet) ligger ofta i dessa aspekter:

Kungen patiens (gammal version)

Layout: King Albert Solitaire spelas med en enda kortlek med 52 kort. Layouten börjar med nio tablåhögar. Den första högen har ett kort, den andra har två, och så vidare, upp till den nionde högen, som har nio kort. Alla kort är vända uppåt. Det finns även sju reserv-kort som läggs ut, och dessa kan spelas när som helst.

Mål: Målet är att bygga upp grundhögarna i färg från ess till kung.

Spelupplägg: Endast det översta kortet i varje tablåhög och reserv-korten är tillgängliga för spel. Tablåhögar byggs ner oavsett färg, och tomma utrymmen kan fyllas med vilket kort som helst. Det finns ingen återbetalning.

Snabb genomgång av King Albert solitaire:

Nyare versioner av Kung solitaire

Variation i regler och mål: Nya patiensspel, som patiens idioten, kan introducera olika mål, som att rensa brädet på alla kort, skapa sekvenser av kort på ett specifikt sätt eller till och med lösa pussel genom kortplacering.

Förbättrade funktioner och interaktivitet: Moderna versioner innehåller ofta funktioner som tips, ångra-knappar, tidsinställda spel, poängsystem och animationer. Dessa funktioner kan göra spelet mer engagerande och tillgängligt för nybörjare.

Anpassning och teman: Många nya patiensspel erbjuder anpassningsalternativ, inklusive teman, kortdesigner och bakgrunder, så att spelare kan anpassa sin spelupplevelse.

Digitala förbättringar: Med intåget av digitala plattformar inkluderar patiensspel nu ofta topplistor online, prestationer och möjligheten att tävla eller få kontakt med andra spelare.

Variationer i layout och spel: Nya patiensspel kan introducera unika layouter, mer komplexa regler för kortrörelser eller speciella kort med unika förmågor. Dessa variationer kan avsevärt förändra spelet och strategin jämfört med traditionella versioner som King Albert.

Medan King Albert patiens har en specifik uppsättning regler och en klassisk spelstil så erbjuder nyare patiensversioner och spel ett brett utbud av upplevelser som kan variera mycket när det gäller regler, mål och spelarengagemang. Utvecklingen av patiensspel återspeglar inte bara framsteg inom teknik utan också önskan om en mängd olika utmaningar och spelupplevelser bland spelare.

Snabb översikt över Harpan kungen och andra populära varianter:

Spelnamn Antal Kortlekar Layout Mål Unika egenskaper
Kungen (King Albert Solitaire) 1 9 tableau-pilar med 1-9 kort vardera, plus 7 reservekort Bygga upp alla fyra grundpelarna i samma färg från Ess till Kung Använder reservekort som kan spelas när som helst; inga omdragningar tillåtna
Klondike 1 7 tableau-pilar ökande från 1 till 7 kort, en talong Bygga upp fyra grundpelare i samma färg från Ess till Kung Mest känd som “Solitaire” i USA; kort i tableau byggs nedväxlande i färg
Spider 2 10 tableau-pilar med 54 kort, resterande kort i en talong Avlägsna alla kort från spelplanen genom att bygga sekvenser från Kung till Ess Tillåter enklare (1 färg), medium (2 färger) och svårare (4 färger) versioner
FreeCell 1 8 tableau-pilar med alla kort synliga från start Bygga upp fyra grundpelare i samma färg från Ess till Kung Nästan alla spel är lösbara tack vare de fyra fria cellerna som temporärt håller kort
Pyramid 1 En pyramidformad layout plus en talong och en avläggningshög Eliminera alla kort från pyramiden genom att matcha kort så deras summa blir 13 Korten täcker varandra i en pyramid; bara kort som är helt exponerade kan spelas
TriPeaks 1 Tre toppar av kort plus en talong och en avläggningshög Rensa alla kort från de tre topparna genom att välja kort som är ett högre eller lägre än det aktuella kortet i avläggningshögen Korten är arrangerade i tre toppar; spelet har snabbt tempo och är poängbaserat

Denna tabell ger en översikt över några av de mest populära patiensspelen och visar på variationen i spelregler, layout och strategi. Varje spel har sin egen charm och utmaningar, vilket gör patiens till en fascinerande kategori av kortspel som kan njutas av i många olika former.

Vågar du testa något nytt?

Det spelar ingen roll vilket spel du har vant dig vid. Kanske är det UNO kanske Skitgubbe. När någon kommer och föreslår att du nu ska lära dig nya regler och spela på annat sätt så kan du ha lite olika reaktion på detta.

En del tycker att det är underbart att testa något nytt som är likt men ändå något annat. En del hatar känslan av att lämna det som känns tryggt och säkert. Med Kungens patiens kan det vara precis så. Det är också därför som det är så skönt att det finns Kungen patiens gratis online.

Men var medveten om att det är lika gratis att testa en annan version. Om du känner dig lite modig så kan vi på Spelakortspel verkligen rekommendera att du gör det. Har du en smartphone så ska du veta att det finns gott om gratis solitairespel att upptäcka. Eller så fortsätter du med dina Kungen kortspel precis som du är van vid… Lycka till!

Spela kortspel online