spela-kortspel
Search
kortspel utan tur

Vilka kortspel kräver inte så mycket tur?

Kortspel är ett finfint sätt att få underhållning för vänner och familj. Vi har idag en rad olika kortspel och en del kan handla mer om psykologi än möjligheten att vinna något. Även om tur ofta ses som en integrerad del av kortspel är detta inte nödvändigtvis sant. Faktum är att vissa kortspel kräver väldigt lite tur. De kräver istället att spelarna förlitar sig på strategiskt tänkande, minne och andra färdigheter. Här ska vi se lite närmre på de kortspel som kräver minst tur och istället baseras på skicklighet.

Canasta

Canasta är ett kortspel som liknar Rummy och det är ett populärt spel för grupper om två till sex spelare. Målet med spelet är att vara den första spelaren att nå ett förutbestämt antal poäng genom att bilda sammanslagningar eller så kallade melds. Melds är uppsättningar av tre eller fler kort av samma rang.

Canasta är ett unikt spel med kort eftersom det involverar både tur och skicklighet. Spelare behöver tur för att dra de rätta korten och sedan skicklighet för att bilda de bästa blandningarna. Turkomponenten i spelet är dock relativt låg. Detta eftersom spelare kan lyckas genom att slänga fel kort och dra de rätta.

Det här är ett bra exempel på ett kortspel där pengar inte måste vara med i bilden. Perfekt för unga som vill ha spänningen men som inte borde spela om pengar!

Gin Rummy

Gin Rummy är ett kortspel för två spelare som liknar Canasta. I Gin Rummy är målet att vara den första spelaren som når 100 poäng genom att bilda sammanslag och set. Liksom Canasta är turkomponenten i Gin Rummy relativt låg eftersom spelare kan lyckas genom att slänga fel kort och dra de rätta korten.

Skicklighetskomponenten i spelet är dock förhöjd. Detta eftersom spelare måste använda sitt minne för att komma ihåg vilka kort deras motståndare har kasserat och vilka kort som fortfarande finns i leken. Det här betyder att ett gott minne och skicklighet kan få stor betydelse. Detta kan vara bra att veta om du tänker spela Gin Rummy på cryptocasino som har kortspel där det går att tänka till och faktiskt öka vinstchanser med skicklighet.

Bridge

Bridge är ett kortspel för fyra spelare som ses som ett av de mest strategiska och komplexa kortspelen som finns. Målet med spelet är att vara det första laget att nå ett förutbestämt antal poäng genom att bjuda och skapa tricks. Bridge kräver en hel del skicklighet. Detta eftersom spelare måste använda sitt strategiska tänkande för att spela med de bästa buden.

Det krävs också gott minne för att komma ihåg de kort som har spelats. Lyckokomponenten i spelet är mycket låg. Det här eftersom spelare kan lyckas genom att spela på ett strategiskt vis. Med övning så går det att bli väldigt bra på Bridge och lyckas vinna med minimal tur.

Summan av kardemumman

Kortspel kan vara ett bra sätt att fördriva tid och underhålla vänner och familj. Även om tur ofta ses som ett måste för att lyckas med kortspel så är det inte nödvändigtvis sant. Det finns kortspel som kräver väldigt lite tur och istället förlitar sig på strategiskt tänkande, minne och andra färdigheter.

Spela kortspel online