spela-kortspel
Search
bli smart av spel

Kan jag bli smart av kortspel?

Om du ställer den frågan kan det verkligen vara dags att kika lite närmre på spel som UNO, Rummy eller varför inte Blackjack? Det finns gott om studier omkring spel och deras påverkan på hjärnans kognitiva funktioner. Det är numera känt att digitala spel kan främja inlärning för barn men du måste inte sätta dig framför en skärm och spela för att detta ska påverka din tankeförmåga.

När du blir äldre så finns det god anledning till att syssla med någon form av kortspel eller brädspel som schack där du måste tänka till och planera ditt spel. Inte för att du på detta vis nödvändigtvis blir smart. Men du kommer att hålla igång hjärnan och därmed minskar risken för att du blir slöare i ditt tänkande. Då kan det ju framstå som att du blir smart av att spela kortspel!

När alla andra gamlingar omkring dig glömmer bort vad de heter fortsätter du spela kortspel med andra pensionärer som tänker som du såväl som med barn och barnbarn!

Kortspel kan stimulera din hjärna

En sak är säker. Kortspel har förmågan att stimulera din hjärna. När du måste spela med strategi och lära dig regler såväl som taktik så tvingas du tänka. Det är inte som när du söker efter något från Google och får informationen presenterad. I kortspel är det du som ska tänka till och bestämma dig för vad du ska göra härnäst. Det kan du bli klokare av.

Du kommer ju att hamna i samma situation igen och då kommer du ihåg hur det gick sist. Detta kan få dig att framstå som smartare. Om du sedan verkligen är smartare och tar med dig tänket ut i vanliga livet är en annan femma. Det är möjligt men du har ju inget att förlora på att försöka!

Spela kortspel online